Malibu Canyon residence

This project explores movement as a basis for the generation of form through the revealing of subtle geometric and proportional logics for this new modern residence planned for a hillside site in Malibu, California. The project is the first home for a professional couple and incorporates contemporary spaces for entertaining guests, both indoors and out, private retreat spaces for the couple including a study, gardens and a lap pool. The home opens out to embrace the canyon in which it is securely nestled. The street facade has precisely located windows and a screen of punched metal for filtering light and views. The site was analyzed along with the uniquely domestic programmatic moments to develop the form and spaces, then animate these moments with materials, natural light, views, and spatial experiences.