Sears Block Study

This design and planning study re-imagines the potential for a large urban site on the edge of downtown Salt Lake City, the former Sears Department Store block.  The design considers a mixture of uses including various affordable and market rate housing types, commercial office buildings, a retail center, and a multistory boutique hotel. The master plan contains two primary pedestrian circulation loops into the mid-block activity center with its retail and restaurant amenities. The building development is lowest at the perimeter and builds in height towards the center, creating the potential for ideal solar access, views, and a porous pedestrian interface into the block.  A series of rooftop amenities offer user engagement and assets within the larger city context, and provide viewing opportunities to the surrounding Wasatch and Oquirrh mountain ranges.